Без паника!Тези четири мита за рака са напълно погрешни

https://zdravno.net/bolesti/bez-panikatezi-chetiri-mita-za-raka-sa-napalno-pogreshni/114632 Zdravno.net
Без паника!Тези четири мита за рака са напълно погрешни

Съществуват много митове за причината, провокираща развитието на рак

Преди да изпаднете в паника, проверете дали отговарят на истината.

Един от митовете е, че дезодорантите може да причинят рак на гърдата. Няма клинични изследвания, които категорично да докажат, че това е вярно.

Според някои доклади някои т вредните вещества може да проникнат чрез кожата или при порязване, но те не причиняват рак. Все пак е добре да гледате етикета, за да следите какви вещества има в любимия ви дезодорант.

Другият мит, който не отговаря на истината е, че храната, топлена в микровълновата печка, топлена в съд освобождава вещества, които причиняват рак.

Пластмасовите контейнери, в които се топли храната в микровълновата печка, не са опасни.

Хапването на повече захар ускорява развитието на раковите клетки.Необходими са повече изследвания, които да докажат това.Всички клетки, включително и раковите завесят от нивото на кръвната захар и глюкозата като източник на енергия. Но няма категорични доказателства, че яденето на повече захар ще ускори или забави растежа на раковите клетки.

Ракът не е заразен, въпреки битуващ мит. Но има заразни вируси, които могат да причинят развитието на тумори. И това е човешкия папиломен вирус, който се предава по полов път. Както и хепатит В и С, които могат да причинят рак на черния дроб.

 

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.