Биолог разкри тайната на дългия живот

https://zdravno.net/bolesti/biolog-razkri-taynata-na-dalgiya-zhivot/116318 Zdravno.net
Биолог разкри тайната на дългия живот

Да живееш дълго и в добро здраве е мечта на мнозина

Но има няколко правила, които трябва да спазвате, за да се радвате на дълголетие. Това разкрива биолози от университет в Масачузетс.

Първото условие за дълъг живот е да намалите приема на бялата захар. Дълго  и продължително време, ако приемате от сладкото изкушение ни носи болести като захарна болест, Алцхаймер и  други опасни заболявания.

Другият начин да живеете дълго е да избягвате заседналия си начин на живот. Трябва да се движите, да сте физически активни, също така е добре да тренирате и мозъка си.

За да се радвате на дълги години живот, както и на добро здраве трябва да промените и диетата си. За тази цел в нея трябва да има повече плодове и зеленчуци. Тези хранителни продукти ще избегне скока на кръвната захар.

Другите съвета са да гледате позитивно и в добро настроение на всичко, което се случва около вас. На базата на изследвания учените са установили, че ако спазваме тези правила ще се радваме на дълголетие, както и на добро здраве.

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.