Болка в ставите и хронични възпаления!С куркумата ще ги забравите

https://zdravno.net/bolesti/bolka-v-stavite-i-hronichni-vazpaleniyas-kurkumata-shte-gi-zabravite/138168 Zdravno.net
Болка в ставите и хронични възпаления!С куркумата ще ги забравите

Едно от най-противовъзпалителни храни, познати на човечеството, е куркумата

Златистата подправка е неизменна част от индийската кухня, но още от древността се е използвала и в традиционната медицина.

Основната съставка на куркумата е куркуминът, който притежава силни противовъзпалителни и антиоксидантни свойства. Редица експерименти сочат, че куркуминът блокира молекулите, причиняващи възпалението, като така намалява болката на възпалителни заболявания, като артрит например.

Той се справя много бързо и с възпалителни състояния на организма. Според проучване, пациенти, страдащи от остеартрит, които приемат добавки с куркумин, се подобряват значително. Симптомите на възпаленията значително намаляват.

Подправката подобрява общото здраве, намалява риска от хронични болести, свързани с възпаления, също така сърдечно-съдови болести и метаболитен синдром.

Куркумата лесно може да се включи като добавка за супи, смутита, дори чайове. За да се увеличи усвояването на куркумата се препоръчва тя да се консумира с черен пипер.

Съчетаването на тези две съставки не само подобрява вкуса на ястията, но и засилва здравословните им ползи за организма.И значително подобряват общото здраве на организма.

Източник: Ретро, Crimesbg.com

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.