Чесънът е най-удивителната храна!Ползите за здравето са безброй

https://zdravno.net/bolesti/chesanat-e-nay-udivitelnata-hranapolzite-za-zdraveto-sa-bezbroy/117784 Zdravno.net
Чесънът е най-удивителната храна!Ползите за здравето са безброй

Може да се каже, че чесънът е сред най-удивителните храни на Земята

Той носи неизброими ползи за здравето. Може да се каже, че е суперхрана. Само шест скилидки печен чесън може да излекуват тялото за едно денонощие.

Хората от древността до наши дни са го използвали като лечебно средство.Притежава антибактериални и лечебни свойства, може би е една от най-лековитите храни в света.

Доказано е, че контролира високият холестерол, високото или ниското кръвно налягане, предпазва от коронарната болест на сърцето, предпазва от инфаркт, подобрява кръвопотока, като пази от стеснение на кръвоносните съдове  и носи още много ползи за организма ни.

Само час, след като сме хапнали скилидките чесън, той навлиза в храносмилателният тракт и се смила в стомаха, ката се превръща в храна за целия стомах.От два до четири часа след поглъщането той започва да се бори със свободните радикали  и с раковите клетки. Според редица проучвания, само двадесет и часа след консумацията чесъна започва да унищожава раковите клетки.

А четири часа след поглъщането, чесъна активира метаболизма и елиминира излишните течности, също така топи и мазнинките по тялото.

Чесновият екстракт подсилва имунната функция на клетките, твърдят спецовете.

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.