Четири успешни стъпки как да ставаме сутрин по-рано

https://zdravno.net/bolesti/chetiri-uspeshni-stapki-kak-da-stavame-sutrin-po-rano/128890 Zdravno.net
Четири успешни стъпки как да ставаме сутрин по-рано

За мнозина ранното ставане е огромен проблем

Ранното ставане е един здравен навик, който подобрява качеството на живот и благосъстоянието ни. Според експертите за мнозина ранното ставане е огромен проблем.

Особено, ако трябва да станат около и дори преди седем часа. Но ако искате да сте ранобудни, трябва да следвате тези четири стъпки, които гарантирано работят в тази посока.

Един от ключовете за ранното ставане е да си създадем график. И той е в едно и също време да лягаме и да ставаме.

Този ритъм трябва да важи и през почивните дни. Така ще регулираме вътрешния си часовник  и ще се събуждаме бодри, и пълни с енергия за през деня.

Другият трик е да си поставиш реална цел. Всеки ден ставай с 15-20 минути по-рано обикновено и постепенно стигни до часа, в който искаш да се будиш сутрин, е съветът на спецовете.

Експертите препоръчват да се създаде приятна среда за сутрешното ни ставане. Това може да са готови дрехи, които да облечем на сутринта,  свободно време за нас, време за размисъл, за тренировки или за друго приятно занимание.

Четвъртото условие е да открием мотивацията си защо требва да ставаме по-рано.Това е мощна движеща сила, която трябва да използваме, препоръчват спецовете.

Източник: Здраве.то

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.