Диетолог: Ето колко сладолед е полезно да хапваме на ден!

https://zdravno.net/bolesti/dietolog-eto-kolko-sladoled-e-polezno-da-hapvame-na-den/135527 Zdravno.net
Диетолог: Ето колко сладолед е полезно да хапваме на ден!

В сезонът на горещините и на летните жеги сме

Харесваме сладкото и студено лакомство по всяко време и повод. Но диетолозите съветват по колко сладолед е безопасна да хапваме на ден.

Те препоръчват това количество да е по един път на ден. Защото в една чаша със сладкото изкушение може да се съдържат до четиристотин калории.

„Тези калории се равняват на два часа добър физически труд. Защото през деня не ядем само една порция сладолед, а приемаме и друга храна.

Тази консумация предизвиква голям излишък на калории, а в този случай на твърди калории“, обяснява специалистът.

Освен това специалистите препоръчват да се консумира сладолед само сутрин, за да може през целия ден да се изразходват приетите калории.

Ако все пак искаме да хапнем сладолед, това изкушение е добре да е натурално, без оцветители, да няма в него консерванти, както и да липсват емулгатори.

Експертите дават още един съвет, когато се налага или изпитваме желание да хапнем сладолед през деня. В тази връзка те не препоръчват да се консумира сладолед на улицата.

Причината, която изтъкват спецовете е, че сладоледът може да привлече прах и патогенни бактерии, заради лепкавата си структура.

Източник: Марица, Crimesbg.com

 

 

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.