Диетолог: Опасно е да не се закусва сутрин!

https://zdravno.net/bolesti/dietolog-opasno-e-da-ne-se-zakusva-sutrin/110323 Zdravno.net
Диетолог: Опасно е да не се закусва сутрин!

Много се спори дали трябва да закусваме сутрин

Диетолог обаче заяви категорично, че сутрин трябва да се закусва задължително

Отказът от закуска лишава организма от ценни вещества и може да му нанесе голяма вреда. Хората, които отказват първото хранене за деня, страдат от лошо настроение, летаргично поведение, апатия, може да изпаднат в депресия, имат нисък статус. Липсата на закуска се отразява отрицателно и на мозъчната дейност. Ставате разсеяни, не може да се концентрирате и изпитвате глад.

Спецовете препоръчват, за добра закуска, две големи лъжици сварен боб. Тази храна дава здравословни въглехидрати на организма ни, поддържа тонуса и работоспособността през целия ни ден.

Към него може да се прибавят сварени яйца, което прави закуската още по-полезна и хранителна. Така няма да изпитвате глад минимум четири часа.Защото яйцата са идеален източник на протеини и на полезни мазнини.

Тези, които понасят добре млечните продукти, може да закусят с извара, която не е преминала пастьоризация. Пастьоризираните млечни продукти не съдържат бактерии, витамини и минерали и са „празна храна“.

Ако отхвърлите закуската, може да сте застрашени от затлъстяване. Защото трудно ще контролирате апетита си през деня и може да стене така, че да се тъпчете вечерно време, което е изключително вредно.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.