Диетолог предупреди: Любимата салата „Цезар“ често вреди!

https://zdravno.net/bolesti/dietolog-predupredi-lyubimata-salata-cezar-chesto-vredi/131324 Zdravno.net
Диетолог предупреди: Любимата салата „Цезар“ често вреди!

В момента по заведения и магазини се предлагат храни, за които се тръби, че са полезни

Но много често те повече вредят на здравето, отколкото да носят полза. И това е просто трик на маркетинга, за да купуваме, предупреждават експертите.

Диетолозите разбиват и най-известните митове за здравословни храни, които приготвяме при диета.Храни, които се считат за здравословни, съдържат в големи количества калории, както и купища вредни вещества.

В тази връзка експертите по хранене считат известната салата „Цезар“ за вредна.Тя е вкусна, полезна е донякъде, защото съдържа листа от маруля и пиле.

Но колкото и да не ви се вярва, в една порция се съдържа повече от 500 калории. В нея се включва още сирене,яйца, напоени с масло и печен хляб, бекон, както и дресинг с майонеза. Именно тези съставки съдържат много калории и мазнини.

По думите на експертите в една такава салата се съдържат  вредни вещества, които ги има в три чийзбургера на Макдоналдс.

Ако не сте готови да се откажете от салата „Цезар“, може да поръчате по-здравословен неин вариант. Например да не се добавят кротони, о майонезения сос може да смените с дресинг на базата на зехтина.

В тази връзка диетолозите препоръчват да консумирате пресни зеленчукови салати, които ще ни заредят с много витамини и минерали, както и с полезни фибри.

Източник: Здраве.то

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.