Добре е да знаете: Тези храни ни пазят от депресията!

https://zdravno.net/bolesti/dobre-e-da-znaete-tezi-hrani-ni-pazyat-ot-depresiyata/125115 Zdravno.net
Добре е да знаете: Тези храни ни пазят от депресията!

Депресията е състояние, която води до потиснатост  и лошо настроение

Причината често е натовареното ни ежедневие. Но има природни средства, не само лекарства, с които да се спасим от депресията.

Тези храни са богати на триптофан, който участва в синтеза на серотонин-хормона на щастието.

Овесените ядки съдържат тези вещества, освен това са богати на фибри и полезни протеини. Те засилват метаболизма и са отличен начин за превенция за здравето ни.

Богатото на протеини, полезни мазнини и аминокиселини кисело мляко също бори депресията.То дава ситост  и е добър старт за деня.

Ядките също са за добро настроение. Те съдържат фибри, минерали и полезни протеини. Засищат глада, повишават имунитета, засилват метаболизма, отлично средство са за предпазване на сърдечносъдовата и на нервната система.

Бананите също ни пазят от депресията. Сладкият южен плод съдържа триптофан, както и калий. Богати са на магнезий и витамин В6. С тях не само утоляваме глада си, но и си даряваме щастие.

Ценен за психичното и физическото здраве е и черния шоколад. Какаото в него съдържа триптофан, аминокиселини, както антиоксиданти и витамини.Редовното количество черен шоколад, но в малки количества, ни пази от депресията и ни дарява добро настроение.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.