Доказано: Яйцата ни пазят от инфаркт и диабет тип 2!

https://zdravno.net/bolesti/dokazano-yaycata-ni-pazyat-ot-infarkt-i-diabet-tip-2/52972 Zdravno.net
Доказано: Яйцата ни пазят от инфаркт и диабет тип 2!

Дълго време се спореше за ползата от консумацията на яйца

Според някои те вредят на здравето, според други спецове-не. Вече научно е доказана ползата от хапването на кокошия продукт. Установено е, че хапването на пет или повече от този брой яйца на седмица пази сърцето от сърдечен удар, както и от развитието на диабет тип 2.Понижава и захарта в кръвта.

Резултатите от изследванията са публикувани официално в медицински списания.

Препоръката на спецовете е едно яйце на ден или белтъците на две, за здравословната диета на сърцето.въпреки че са богати на здравословен протеин и други хранителни вещества, те крият риск от повишаване на холестерола, което не е добро за сърдечния мускул.

Яйцата са богати на витамини ,селен, фосфор. както стана ясно, диетичните протеини в яйцата имат свойствата естествено да понижават кръвното налягане.

Действат и като супер мощни инхибитори.Имат свойството да снижават показателите на кръвното налягане, заздравяват кръвоносните съдове и подобряват потока на кръвта в организма ни.Протеинът има роля не само да забавя храносмилането, но и помага да се усвоява по-добре глюкозата.

Страдащите от диабет добре се чувстват при приема на яйца.Помагат и за регулиране на теглото, което ги прави добри продукти при различни диети.Те ни помагат да се справим с различни проблеми на сърцето.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.