Домашна маска за лице ни „смъква“ 10 години (Рецептата)

https://zdravno.net/bolesti/domashna-maska-za-lice-ni-smakva-10-godini-receptata/130618 Zdravno.net
Домашна маска за лице ни „смъква“ 10 години (Рецептата)

Всяка една жена иска да изглежда млада  и да има перфектна кожа

Някои дами предпочитат домашно приготвените маски. Тази е истинско чудо, твърдят тези, които са я използвали. По думите им тя смъква цели десетина години от лицето ни. Затова е и позната като „минус 10 години“.

Какво ни е необходимо за приготвяне на тази маска?

Една трета узрял, но без кафяви петна, банан, малка лъжичка настърган джинджифил, две чаени лъжички зехтин или масло от авокадо, или бадемово масло, като може да ги редувате. За приготвяне на маската е необходим също разбит на пяна яйчен белтък.

Как се приготвя маската?

В съд намачкваме банана, прибавяме джинджифила, после зехтина и накрая яйчния белтък. Разбъркваме добре, за да приготвим крем.

Как се използв?

 Нанася се кремът по лицето, като се слага на шията и на деколтето. След като поизсъхне слагаме нов пласт, така стигаме до 2-3 слоя.

След това изчакваме да престои десетина или петнадесет минути. После отмиваме с хладка вода и накрая доизмиваме със студена вода. После нанасяме на лицето си крем, който да не е много мазен или гел. Ефектът е моментален.

Маската се прави еднократно. Ако искаме да повторим маската пет или шест пъти, тогава трябва да я правим след пауза от пет-шест дни на лицето си.

Източник: Здраве.то

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.