Експерти предупреждават: Не се къпете във вода, в която плуват патици!

https://zdravno.net/bolesti/eksperti-preduprezhdavat-ne-se-kapete-vav-voda-v-koyato-pluvat-patici/112626 Zdravno.net
Експерти предупреждават: Не се къпете във вода, в която плуват патици!

Експертите съветват да не се плува във вода, в която плуват диви патици

За тази опасност предупреждават експертите. Причината се крие в това, че в такива водоеми се развиват паразитите церкариоза, които може да ни заразят.

Това паразитно заразяване причинява сърбеж, както и копривна треска на местата, през които влизат паразитите.Освен това има още симптоми, които подсказват, че сте заразени. И такива са сърбеж, подуване, зачервяване, както и появата на мехури. Освен това се получава още световъртеж, треска и дори да изпаднете в безсъзнание.

В тази връзка експертите предупреждават да сме много внимателни към плуването в подобни водоеми.Или ако все пак ни се иска да поплуваме и да се разхладим през горещите летни дни да слагаме репеленти на откритите части на тялото ни.Особено ако се съмняваме, че тези водните площи са доста подозрителни.

Спецовете предупреждават да не се плува и във води, до които има разположени животновъдни ферми. Както и в езера с обрасли брегове или цъфтяща вода.

Понеже опасността от зараза с различни инфекции е огромна.

Ако все пак плувате в такива води е добре да вземете душ или вана с различни дезинфектанти, за да се спасите от евентуална инфекция и зараза.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.