Храни пазят мозъка от болести като деменция и Алцхаймер

https://zdravno.net/bolesti/hrani-pazyat-mozaka-ot-bolesti-kato-demenciya-i-alchaymer/53171 Zdravno.net
Храни пазят мозъка от болести като деменция и Алцхаймер

Тези храни са изключително полезни за мозъка

Основната причина за мозъчния удар са по-нежните съдове в мозъка. Износването им се провокира от по-голямо количество на сол, холестерол, както и вредни мазнини.Но експертите твърдят, че може да се подобри състоянието им, като се консумират определени храни.

Едни от тях са ядките.Те са богати на витамини и подобряват състоянието на вътрешните органи. Всички сушени плодове са богати на витамин А, който заздравява стените на кръвоносните съдове и се грижи за тяхната еластичност.

Също така се грижат да се намали „лошия“ холестерол,като прочистват съдовете, по които минава кръвта.

Същата роля има и цвеклото. Зеленчукът се грижи за холестерола, също така добре чисти кръвта от токсините.

Медът е много ценен за здравето ни. Той пречиства кръвта, токсините, справя се и с лошия холестерол.

Зеленият чай е полезен не само за мозъка, но и за целия организъм.Тонизира мозъчните клетки, разширява ги и подобрява прилива на кръв към мозъка. Черният шоколад пък се грижи за мозъчното кръвообращение.

Месото-кокошето, говеждото и свинското съдържат вещества, които предпазват мозъка от деменция и от Алцхаймер.Причината е, че съдържат полезни антиоксиданти, които се грижат за здравето на мозъка. Освен това пазят от диабет и други тежки заболявания.

Това са установили японски учени, публикували изследванията си в специализирани издания.

 

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.