Има начин: Да подобрите работата на мозъка у възрастните хора!

https://zdravno.net/bolesti/ima-nachin-da-podobrite-rabotata-na-mozaka-u-vazrastnite-hora/117262 Zdravno.net
Има начин: Да подобрите работата на мозъка у възрастните хора!

Може ли да се подобри работата на шейсет процента при възрастните хора?

Големият проблем за хората на възраст е намаляване на функциите на мозъка, забравяне, както и различни болести на мозъка като Алцхаймер и деменция.

Възможно е обаче да се увеличат умствените способности на хората на възраст, твърдят учени от Австралия. Те провели експеримент, в който участвали около пет хиляди доброволци на възраст над 55 години. Установили, че ежедневната консумация (около десетина грама)на ядки повишава здравето на мозъка, те разсъждават, мислят по-добре и имали по-силна памет.

И те увеличили умствените си способности с около 60 на сто, разкривали още резултатите от проучването.

Резултатите в експеримента те публикували в известно научно издание.

Това е най-лесният начин да се избавят от намаляване на когнитивните способности на възрастните хора.Въпреки че няма лечение за спадане с възрастта на когнитивните способности, както и невродегенеративните заболявания на мозъка, промените в храната може да подобрят умствените способности на възрастните хора.

Необходимото количество е консумацията на две големи лъжици ядки на ден. Експертите все още не могат да изяснят каква е причината за този успех. Но по тяхното мнение причината са противовъзпалителните, както и антиоксидантните свойства на ядките.

Затова съветът на експертите е да се хапват всеки ден ядки от различно естество.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.