Имате висока кръвна захар? Как да я намалите по естествен път

https://zdravno.net/bolesti/imate-visoka-kravna-zahar-kak-da-ya-namalite-po-estestven-pat/114419 Zdravno.net
Имате висока кръвна захар? Как да я намалите по естествен път

Постоянната кръвна захар е  опасна

Тя носи рискове за здравето. Може да ни причини бъбречна недостатъчност, болести на сърцето и на кръвоносните съдове, както и влошено зрение.Но има няколко начина да повишите хроничната кръвна захар по естествен път.

Контролирате кръвната захар, ако не хапвате сутрин прости въглехидрати. Най-добре ги консумирайте, след като сте яли преди това протеини или зеленчуци.

Скоковете в кръвната захар може да се „озаптят“ и като консумирате разтворими фибри. Те забавят храносмилането, осигуряват и бързото смилане на въглехидрати.

Друг естествен начин да намалите кръвната захар е да се разходите след хранене. Ако ходите до двадесетина минути, това намалява нивото на кръвната захар, защото мускулите се раздвижват. А и така се стимулира  и изгарянето на въглехидратите.

Всички видове упражнения снижават кръвната захар. Особено са полезни след хранене, за да се регулира тя.

Положително влияние срещу високата кръвна захар оказват бобовите култури. Добре е да се включат в диетата. Храните са богати на антиоксиданти, няколко витамини и минерали, притежават и уникално съчетание на протеин, както и богати на фибри въглехидрати.

Протеиновата закуска също намалява нивата на кръвната захар.С нея се подобряват нивата на кръвната захар още след обяд и на вечеря, не само сутрин.

 

 

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.