Искате да се събуждате бодри и отпочинали!Лягайте си само в този час

https://zdravno.net/bolesti/iskate-da-se-sabuzhdate-bodri-i-otpochinalilyagayte-si-samo-v-tozi-chas/142027 Zdravno.net
Искате да се събуждате бодри  и отпочинали!Лягайте си само в този час

Сънят е жизнено важен за здравето ни

Ако не спим достатъчно, ще се събуждаме уморени и то не само сутрин, а и през целия ден. Важно е не само продължителността на съня, но и да си лягаме точно в определен час, съветват експертите.

В кой час да си лягаме, за да се събуждаме свежи и отпочинали?Най-добрият час за лягане вечер е 22 часа, препоръчват експертите.

Важно за добрия сън е да спим на тъмно, без шумове, гледане на телевизия, както и електронни средства.Другият нюанс за освежаващия сън е той да продължи минимум 7 часа, в най-добрия случай между 8 и 9 часа на денонощие.

Най-идеалният начин е нощната почивка да продължи осем часа. Един час сън преди полунощ се равнява на два часа сън след 12 часа през нощта.

Добрият сън е ценен за физическото и психическото ни здраве. Той подобрява нашата работоспособност, както и умението да решаваме задачи.

Освен това снижава кръвното налягане, регулира теглото. Здравият сън ни дава силен имунитет, помага на тялото да се възстанови, да се бори с инфекциите, както и да сме по-активни през деня.

Ежедневната физическа активност подобрява съня, но не бива да тренирате 2-3 часа преди лягане.Излагането на слънце, особено преди обяд, също ни помага да спим добре.Другият съвет на спецовете е да намалим следобедната дрямка до половин час.

Източник: Здраве.то,Crimesbg.com

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.