Искате да сте в добро здраве! За перфектна форма спазвайте тези съвети

https://zdravno.net/bolesti/iskate-da-ste-v-dobro-zdrave-za-perfektna-forma-spazvayte-tezi-saveti/138027 Zdravno.net
Искате да сте в добро здраве! За перфектна форма спазвайте тези съвети

Всеки иска да е в перфектна кондиция

Доброто здраве ни дарява със самочувствие и радост от живота. Но за да сте в добро здраве, трябва да спазвате определени съвети.

Един от тях е да слагате на трапезата си повече плодове. Те са богати на антиоксиданти и ни помагат да се предпазим от рак, сърдечно-съдови болести, болестта на Алцхаймер, както и много други, опасни заболявания.

Боровинките, ягодите, малините и къпините са богати на антиоксиданти. Също портокалите, сините сливи, както и черешите.

Другият съвет е  да се консумират повече богати на фибри храни, като пълнозърнести храни,боб, плодове, зеленчуци и други зърнени култури. Това помага тялото ни да се пребори с така наречения „лош холестерол“.

Упражненията, разходките, както и бързото ходене поне по половин час на ден, ще помогнат да се чувстваме здрави и във форма.

Според изследванията, тренировките с йога и тай-чи намаляват високото кръвно налягане, стреса, помагат на съня и подобряват настроението.

Учените са доказали, че положителното мислене удължава живота и кара хората да се чувстват по-добре.

Трябва да изпивате минимум по два литра вода. Но не чай, кафе или други напитки, които не са вода.

На базата на експерименти е установено, че домашните любимци оказват положително влияние върху човешкото здраве и удължават живота.

Източник: Здраве.то, Crimesbg.com

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.