Искате здраво сърце! Премахнете тези храни от менюто си

https://zdravno.net/bolesti/iskate-zdravo-sarce-premahnete-tezi-hrani-ot-menyuto-si/111717 Zdravno.net
Искате здраво сърце! Премахнете тези храни от менюто си

Спецовете посочиха кои храни са най-вредни за сърцето

За да е здраво сърцето, добре е да се откажем от пържените храни. Освен захарта, уместно е да ограничим приема на алкохол, не бива и да се пуши.Спецовете препоръчват да не се пият сокове, както и сода. Колбасите също трябва да са табу. Вместо колбаси, по-добре  е да се консумира чисто месо. Вкусно, здравословно и засища, препоръчват експертите.

Важно е не само да се дъвче старателно храната, но и да не се разсейваме по време на храненето.

Добре е при хранене хората да не гледат нито телевизия, нито телефоните си. А когато се яде, да се разбира какво се хапва, защото в противен случай се губи емоцията от засищане с храната.

Първият продукт, който трябва да се премахне от диетата, това трябва да е захарта. За да са ни здрави както сърцето, така и кръвоносните съдове.

И не става въпрос само за проблема със затлъстяването ,но и с опасност от развитие на атеросклерозата, както и на опасни патологии на съдовете на кръвта, а  и на различни болести.

Първият и най-вреден продукт за сърцето не е свинското месо, нито дори сланината. А това е прекомерната употреба на захар, категорични са спецовете.

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.