Избягвайте тези навици! Те вредят на мозъка ви

https://zdravno.net/bolesti/izbyagvayte-tezi-navici-te-vredyat-na-mozaka-vi/138922 Zdravno.net
Избягвайте тези навици! Те вредят на мозъка ви

Мозъкът е най-ценния ни актив

Като един от най-важните органи в тялото ни много е важно неговото здраве. Но има навици, с които да съхраним здравето на мозъка, което е изключително важно за функциониране на нашата жизненост.

 Едно от правилата е да закусваме сутрин. Ако не го правим, така лишаваме мозъка от ценни хранителни вещества в подходящото време, за да може да функционира правилно.

Липсата на първото хранене за деня ни лишава от ценни вещества и ни докарва ниска кръвна захар, което води до дългосрочни проблеми за здравето.

Ако не се наспиваме достатъчно, мозъка ни боледува. Това води до частично увреждане на мозъка, най-вече свързани с този дял от него, отговорен за учението и паметта.

Имате ли проблеми със съня, избягвайте гледане на телевизия  и телефона час преди заспиване.

Слушането на музика е чудесен начин за релакс, стига музиката в слушалките да не е много силна.

Научаването на нещо ново свързва мозъчните клетки и помага за поддържане младостта на мозъка. Творческите занимания като четене, писане  и други стимулират мозъка, и го пазят от увреждане.

Ако сме постоянно унили и мислим негативно, това се отразява на здравето ни. И сме застрашени от депресия, тревожност, дори деменция, които също увреждат мозъка. А и сме по-застрашени от Алцхаймер.

Източник: Crimesbg.com

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.