Избягвайте тези три храни!Разболяват венците ни

https://zdravno.net/bolesti/izbyagvayte-tezi-tri-hranirazbolyavat-vencite-ni/117530 Zdravno.net
Избягвайте тези три храни!Разболяват венците ни

Венците заболяват заради натрупаната плака

Тя представлява филмът,който покрива зъбите и в тях има гъмжило от бактерии.

Има храни, които доказано увреждат венците. Тях спецовете съветват да се избягват категорично, ако искаме венците ни да са здрави.

Такива са газираните напитки. Те са едни от най-виновните храни, които разболяват нашите венци. Това е заради високото им  съдържание на захари, които се разпадат на киселини и това причинява разрушаването на зъбния емайл.

Тези напитки съдържат освен добавена захар, още лимонена и фосфорна киселина, които още повече повреждат зъбите и венците ни.

Киселите плодове оказват същия отрицателен ефект върху емайла, както и газираните напитки.Той омеква за кратко време, когато приемаме кисела храна, но слюнката го възстановява постепенно и неутрализира киселинността в устната кухина.

Затова не трябва да изключим напълно киселите плодове, а само да ги регулираме умерено.

Хлябът  и тестените изделия, също така бисквитите и зърнените храни, които са прости въглехидрати,  може бързо да се превърнат в захари . Зарази лепкавата си консистенция те е възможно да останат между зъбите и така да увредят венците.Понеже храната остава там до вечерта, вероятността да предизвика възпалителен процес е огромна.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.