Измама ли е синдромът на разбитото сърце? И как да се предпазим

https://zdravno.net/bolesti/izmama-li-e-sindromat-na-razbitoto-sarce-i-kak-da-se-predpazim/130467 Zdravno.net
Измама ли е синдромът на разбитото сърце? И как да се предпазим

Случва се някой да ни разбие сърцето

Сърцето е един от най-важните органи, което изпомпва кръв по цялото ни тяло. Голямо е колкото юмрук и е основният орган на кръвоносната система.

Съдържа четири камери, направени от мускули и захранвани от електрически импулси.Мозъкът и нервната система направляват функцията на сърцето, която е да движи кръвта по тялото, да регулира кръвното налягане и контролира ритъма.

Но понякога сърцето се чувства зле и не заради болести или генетика, а поради емоции. Познато е като синдром на разбитото сърце и не е измама. Медицинското название на това състояние е познато като кардиомиопатия.

При това състояние човек може да попадне в интензивното, както и да умре от мъка.Причините остават загадка за науката, а последствията са реални и доказани.

Синдромът на разбитото сърце имитира инфаркт  и трудно се доказва.Пациентите постъпват с болки в гърдите, с тревожни показания, но се оказва, че артериите са чисти. Жените са по-склонни да страдат от него, но мъжете също не са застраховани, нито тийнейджърите,  а възрастта не оказва никакво значение.

Редовните упражнения, правилното хранене, грижите за сърцето, овладяване на стреса може да ни спасят от различни сърдечни болести, включително и от синдрома на разбитото сърце.Но грижите на сърцето не включват само това, а  е важно а да управляваме емоционалното си състояние, съветват експертите.

Източник: Здраве.то

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.