Как да се събудим бодри и отпочинали?( С тези правила)

https://zdravno.net/bolesti/kak-da-se-sabudim-bodri-i-otpochinali-s-tezi-pravila/144715 Zdravno.net
Как да се събудим бодри и отпочинали?( С тези правила)

Сънят е много важен за здравето ни

Най-доброто време за ставане е, когато цикълът на съня приключи. За някои не е достатъчен 8-часовия сън, за други и 6 часа са достатъчни, за да се събудят свежи и бодри.

Други заспиват по-късно вечер, докато за някои ранното лягане е закон и необходимост.

Но има някои норми, които да спазваме, за да се чувстваме бодри и свежи след ставане.

Биологичните процеси в организма са свързани със смяната на деня и нощта. В тази връзка детето трябва да си ляга в 21, а възрастните в 22 часа.

И ако става за работа в 6-7 сутринта, организмът получава необходимата норма за почивка, в пълния обем.През това време ще преминете 5 пълни цикъла на сън, която трябва да се спазва. Това прави осем часа пълноценен сън.

 Най-доброто време за събуждане е, когато цикълът на съня приключи. Един цикъл трае около час и половина. Това прави около 7,5-8 часа пълноценен сън, за да станете бодри и свежи.

За да спите добре, хубаво е да лягате и ставате в един и същи час, дори в почивните дни.

Проветрявайте стаята за сън, сменяйте често чаршафите и пижамите си. Изключвайте светлините и звуците, за да нямате дразнители, когато спите.Важно е също да изберете подходящ матрак и възглавница.

Източник: Crimesbg.com

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.