Каква сила крие хапването на една ябълка на ден?

https://zdravno.net/bolesti/kakva-sila-krie-hapvaneto-na-edna-yabalka-na-den/111928 Zdravno.net
Каква сила крие хапването на една ябълка на ден?

С напредване на възрастта паметта отслабва

Но спецовете са стигнали до интересни изводи. На базата на редица експерименти те установили, че 500 грама флавоноли на ден подобряват функциите на мозъка. В проучването взели участие около 4 000 човека, на възраст около 71 години. Те приемали тази добавка в продължение на три години. Тези, които приемали флавонолите, подобрили значително качеството на паметта си.

Тези вещества не оказват влияние на хора, които нямат подобен дефицит. Но на тези, които не употребяват редовно продукти, богати на феноли, паметта им се подобрила.

На базата на резултатите от експеримента учените стигнали до следните резултати. В храната си възрастните хора трябва да имат достатъчно количество- около 500 мг на ден, флавоноли. Същите се намират в чая, какаото, ябълките, както и в горските плодове. Те подобряват паметта и дават възможност на мозъка да забави стареенето му.

За да подобрим функцията на мозъка, лесно може да достигнем дозата. А тя включва чаша чай, две чашки горски плодове и една ябълка на ден. Това количество прави около петстотин милиграма флавоноиди на ден.В тази връзка спецовете препоръчват възрастните хора да приемат тези продукти, за да се радват на дълга памет и здрав мозък.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.