Какви ползи за здравето носи сокът от цвекло? Как да се пие

https://zdravno.net/bolesti/kakvi-polzi-za-zdraveto-nosi-sokat-ot-cveklo-kak-da-se-pie/132064 Zdravno.net
Какви ползи за здравето носи сокът от цвекло? Как да се пие

Какви ползи за здравето носи сокът от цвекло? Как да се пие

Сокът от цвекло носи много ползи за организма

Използва се и за профилактика на много болести.Според изследване на австралийски учени дневната доза от 250 милилитра от сока от цвекло понижава кръвното налягане, укрепва стените на кръвоносните съдове, пази ни от получаване на плаки по кръвоносните съдове.

Прясно изцеденият сок от цвекло пази здравето на черния ни дроб.Той помага да се възстановят клетките, стимулира синтеза на протеини, предотвратява натрупване на мазнини в черния дроб  и предпазва клетките от токсичното действие на алкохола.

Поради голямото съдържание на желязо, този сок е незаменим при лечение на анемия. Фибрите, които са съдържат в зеленчука, помагат да се подобри здравето на червата. Йодът в състава на цвеклото подобрява функцията на щитовидната жлеза и и изобщо на цялата ендокринна система.

Зеленчуковата напитка понижава холестерола, увеличава имунната система и ускорява възстановяването на организма след боледуване. Сокът е  полезен за тези, които искат да отслабнат, поради ниската му хранителна стойност.

Сокът от цвекло трябва да се пие внимателно, като се започне от 50 мл и постепенно се стига до 200-250 мл. Може да го пиете на веднъж или на два пъти между храненията. Изцеденият сок от цвекло трябва да се остави да престои около 2 часа в хладилник, защото има висока концентрация на нитрати.

Източник: Здраве.то

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.