Какво означава симптом на Франк?

https://zdravno.net/bolesti/kakvo-oznachava-simptom-na-frank/53246 Zdravno.net
Какво означава симптом на Франк?

Много хора са чували за този симптом

Друго обаче не знаят какво точно означава. Той обаче наистина е свързан със сърцето. На всеки е ясно, че колкото по-рано се открие проблем със сърцето, толкова по-добре то ще се лекува. Безспорно се знае каква важна роля играе сърцето за целия организъм и колко е важно за нормалното протичане на всички жизнени функции.

Затова колкото по-навреме се открие някакво сърдечно заболяване, толкова по-бързо може да се излекува.

Но понякога съвсем неочакван проблем ни разкрива проблем . И това се свързва със симптома на Франк.

Какво представлява той? Това е гънка по диагонала на меката  или така наречената месеста част на ухото. Тази гънка много често може да се забележи при хора, които се оплакват от чести болки в областта на гърдите. Те също може да имат запушване на коронарните артерии, ако ги прегледа специалист.

Спецовете имат обяснение. И то е, че появата на такава бразда в месестата част на ухото може да говори за висок риск от атеросклероза, както и за други проблеми на сърцето.

Тази своеобразна деформация на ухото разкрива и друго нарушение. И то е свързано с придвижване на кръвта в целия организъм. Ако все пак видите подобна гънка на ухото си, то не означава непременно, че сърцето ви боледува. Но е добре да потърсите компетентна помощ, поне да се изследвате  и ако има проблем, да го хванете в самото начало.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.