Кардиолог разкри рецепта срещу инфаркт и инсулт

https://zdravno.net/bolesti/kardiolog-razkri-recepta-sreshtu-infarkt-i-insult/123628 Zdravno.net
Кардиолог разкри рецепта срещу инфаркт и инсулт

Бичът на столетието ни са инфарктът и инсултът

Причината е стресът, заседналия начин на живот, както и бързите храни. Но кардиолог посочи най-добрата профилактика срещу инфаркта, инсулта, дори и срещу рака.

Можем ефективно да се притовопоставим на мозъчния и сърдечен удар, както и срещу туморните образувания с физически упражнения.

Това негово трърдение се потвърди от мащабно проучване, в което участваха около половин милион хора на възраст между 20 и 70 години.

Най-добрата рецепта за дълголетие и спасение от тези опасни болести се оказаха микс от силови и аеробни упражнения с различен интензитет.

Лекарят уточни, че доскоро се отричаше или се гледаше на това хора в напреднала възраст да правят силови упражнения негативно.

Но през последните години нещата се обърнаха. От серия проучвания стана ясно, че добавяне на подобен род упражнения към други видове активности удължават годините живот, а също така ни пазят и от смъртоносните болести.

Днес спецовете препоръчват да се правят поне две силови тренировки на седмица от хора от всички възрасти. В същото време е добре да се прави правилен подбор на упражнения и то индивидуално, като се спазват правилата за безопасност.

За да сте стройни и да изглеждате млади и след 50-те години е много важно да правите силови тренировки, съветват  и фитнес инструкторите.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.