Кое прави хората със зелени очи уникални?

https://zdravno.net/bolesti/koe-pravi-horata-sas-zeleni-ochi-unikalni/112704 Zdravno.net
Кое прави хората със зелени очи уникални?

Статистиката сочи, че само две на сто от населението са зеленооки

Една от причините човек да е уникален са именно цветът на очите. Но повечето хора имат кафяви, сини или сиви на цвят очи, зеленият цвят е доста по-рядък и оттам по-привлекателен. Хора с такъв цвят на очите ги прави мистични, както и необичайни.

Защо зеленооките са по-специални от научна гледна точка?

Научните изследвания сочат, че това какъв цвят имат очите ни се определя от какво количество и вид пигмент има в тях. Зеленооките личности притежават пигмент, който се различава от меланина, определящ цвета на хората с друг цвят на очите. Поради неговата структура зелените очи изглеждат по-ярки и прозрачни от останалите пигменти на очите.

На базата на различни проучвания се е установило, че наследството, както и генетичната обусловеност създава зеленооките личности. Те причиняват и тази рядкост на цвета им.

Изследванията показват, че тези със зелени очи притежават определени предимства. Те имат по-голяма чувствителност към светлината. Това вероятно се дължи на това, че пигмента в тях позволява да приемат по-голямо количество светлина, водещо до по-добро зрение при по-слаба светлина наоколо.Тоест те гледат много по-добре в тъмното от останалите хора. Те също са доста по-чувствителни към промените на околната среда, което се базира заради гените в тях.

Зеленооките хора имат и уникални черти на характера, твърдят спецовете. Някои от експериментите посочват, че те са по-креативни, имат независим дух  и са приключенци по природа.

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.