Кои четири групи хора са застрашени от диабет?

https://zdravno.net/bolesti/koi-chetiri-grupi-hora-sa-zastrasheni-ot-diabet/114701 Zdravno.net
Кои четири групи хора са застрашени от диабет?

Захарната болест е опасна, особено след като се появят рецидиви на болестта

Спецовете посочват четири вида хора, които са застрашени от болестта диабет

Изложени на риск от захарна болест са жените над 45 години, Наднорменото тегло също може да провокира развитието на захарна болест. Затова спецовете препоръчват да бъдем крайно предпазливи, ако са налице тези два фактора.

Според някои експертите сърбежът на гениталната лигавица също може да алармира за наличие на захарна болест. Тогава жените посещават гинеколог при това състояние.Но при кръвен тест се установява, че има завишени нива на кръвната захар.

Диабетът може да възникне и тогава, когато има нарушение на процеса, при който се усвоява кръвната захар от клетките.

Признаци, че може да сте се разболели от захарна болест са получаване на оток по краката или тялото,повишаване на теглото или намаляване на телесната маса, без да сте в някаква диета.

В тази връзка спецовете препоръчват да сте във физическа активност, да спортувате, да следите храненето или да промените хранителния си режим при необходимост.

 Важно е също така да спите достатъчно, да контролирате нивата на кръвната захар, да смените намина си на хранене при необходимост, за да не се допусне развитието на диабет.

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.