Кои кръвни групи ни правят вечно млади и дълголетници?

https://zdravno.net/bolesti/koi-kravni-grupi-ni-pravyat-vechno-mladi-i-dalgoletnici/123936 Zdravno.net
Кои кръвни групи ни правят вечно млади и дълголетници?

Кръвните групи са генетично обусловени

Кръвната група носи информация, която се унаследява от нашите родители. Но спецовете са стигнали до заключението, че кръвните групи носят различни темпове на стареене за притежателите си.

Една от тях ни дарява дълго време с  младост и жизненост. Друга от кръвните групи ни дарява с дълголетие.

Учени от Европа са провели изследване, за да разберат коя кръвна група какъв процент на стареене ни носи.При експеримента са взели за анализ ДНК на хора от различни кръвни групи и на различна възраст.

На базата на резултатите от експеримента специалистите са стигнали до следния извод. На базата на изследването са установили, че хора с кръвна група В запазват по-дълго време младостта и жизнеността си.

Причината се крие в количеството костен мозък в тялото на хората, които притежават тази кръвна група.Той именно прави клетките да са по-устойчиви на процесите на стареене в организма.

Но учените са установили още един интересен факт. Докато хората с кръвна група В се радват по-дълго време на младостта и жизнеността, тези с първата кръвна група или О са „орисани“ от генетиката с дълголетие.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.