Кои симптоми разкриват, че в тялото си нямате достатъчно вода?

https://zdravno.net/bolesti/koi-simptomi-razkrivat-che-v-tyaloto-si-nyamate-dostatachno-voda/137441 Zdravno.net
Кои симптоми разкриват, че в тялото си нямате достатъчно вода?

Водата е изключително важна за човешкия организъм

Тя не само е жизненоважна за клетките, които са изградени от 50% вода. Тя е необходима и за всички органи и системи в тялото ни –от храносмилателната до дихателната.

Затова диетолозите съветват да консумираме повече течности и най-вече вода.Ситуацията може да стане критична, ако не пием достатъчно вода в горещите дни или при физическо натоварване.

Дори при умерена дехидратация може да има определени симптоми.

При недостиг на вода кожата става суха. Ако имате по принцип такава кожа, това може да не е признак. Но ако нямате, трябва да обърнете внимание.

Един от най-ефективните начини да се наблюдава дали тялото ни изпитва недостиг на вода е уринирането. Ако то се случва няколко пъти на ден и е в нормални стойности, не бива да се притесняваме.

Ако изпитваме дехидратация, може да имаме лош дъх в устата.Понякога жаждата може да я чувстваме като глад. Водата притежава слабително действие. Ако е в недостатъчно количество в тялото може да получим запек, фекалиите да се уплътнят, получаваме дискомфорт  и други неприятни ефекти.

Експериментите показват, че липсата на мода може да причини умора и болки в главата. И то когато не сме били активни или сме си починали достатъчно. С приемът на достатъчно количество вода симптомите за недостиг изчезват.

Източник: Здраве.то, Crimesbg.com

 

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.