Колко чаши на ден кафе са безопасни за здравето?

https://zdravno.net/bolesti/kolko-chashi-na-den-kafe-sa-bezopasni-za-zdraveto/110785 Zdravno.net
Колко чаши на ден кафе са безопасни за здравето?

Кафето води до пристрастяване

Това се случва при консумацията на по-големи количества. Но в малки е полезно за здравето.

При балансираното му ползване кафето носи много ползи за организма ни. Това сочи специален доклад на специалисти.В топлата напитка се съдържат антиоксиданти, както и много полезни вещества.

Кафето ободрява, повишава настроението и ни зарежда с енергия. Подобрява работата на мозъка, влияе положително на концентрацията, грижи се за доброто ни настроение.

Доказано е, че топлата напитка ускорява метаболизма, процесите на метаболизма, помага ни да отслабнем.

При редица опити е установено, че пиенето на кафе намалява в двадесет и пет на сто риска от диабет тип 2.

Освен това вече е доказано научно, че кафето помага да се намали риска от още различни тежки заболявания. Такива са болестта на Паркинсон, както и различни сърдечни заболявания.

Но, от друга страна, прекаляването с консумацията на кафе може да доведе до редица странични проблеми. Такива са безсъние, нервност, превъзбуда, ускоряване на пулса, както и треперене на крайниците.

Ограничаване на кафето трябва да има при хора, страдащи от сърдечни болести,при бременните жени, както и при проблеми със стомаха.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.