Колко често трябва да се сменя калъфката на възглавницата?

https://zdravno.net/bolesti/kolko-chesto-tryabva-da-se-smenya-kalafkata-na-vazglavnicata/113672 Zdravno.net
Колко често трябва да се сменя калъфката на възглавницата?

Калъфката на възглавницата е „отговорна“ за красотата и младостта

Това твърдят спецовете. Според тях кремовете и разкрасителните процедурите се грижат за младостта и свежестта на кожата и лицето. Но чистотата в дома също поддържа това. И най-вече възглавниците, на които спим.

Спалното бельо е „отговорно“ не само за свежестта на кожата и лицето, но изобщо влияе и на здравето ни. За целта експертите съветват най-вече да обръщаме внимание на калъфките. По думите им те трябва да се сменят през два, най-вече през три дни, ако искаме да запазим кожата на лицето си млада и чиста.

Не го ли правим, тогава ни чака влошаване на здравето ни.Рискуваме да ни нападнат акари, бактерии, както да спим в мазнини,мъртви клетки от кожата, също така прах и козина от домашните ни питомци. Всичката тази мръсотия се отлага на калъфките на възглавниците и поразява кожата ни, като я замърсява и това може да доведе до по-сериозни последици.

Освен това експертите съветват да спим на сатенени калъфки. Те не се мачкат, не правят гънки, което помага да не се появяват бръчки и фини бразди по нашето лице. И то в зоните, които са най-уязвими от появата на издайническите бръчки.

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.