Коя поза за сън намалява риска от инфаркт и инсулт?

https://zdravno.net/bolesti/koya-poza-za-san-namalyava-riska-ot-infarkt-i-insult/110275 Zdravno.net
Коя поза за сън намалява риска от инфаркт и инсулт?

Голяма част от деня прекарваме в сън

Когато спим, много жизнени програми спират или изцяло забавят действието си. Но една позиция при нощния сън има огромната вероятност да попречи на работата на много жизненоважни органи и системи в нашия организъм.

Според спецовете, щом човек няма хронични заболявания ,може да спи в каквато поза си пожелае. Но друг е въпросът, ако страда от сърдечни заболявания.

Но те категорично оборват мнението, че хора със сърдечни проблеми не бива да спят на лявата си страна. Това си е жив мит, категорични са докторите.

Но спането по гръб е противопоказано при пациенти, страдащи от опасната сънна апнея. Защото има проблем и той се корени в следното. При тази позиция на сън езикът пада надолу и това причинява следните проблеми. А именно смущения в сърдечния ритъм, може да ни докара хипертония, също така инфаркт  и мозъчен удар.

При страдащите от сърдечна недостатъчност също има някои правила как да спим. При този вид сърдечно заболяване човек трябва да спи, като главата му е по-повдигната над нашата талия.

Това може да се случи с помощта на няколко възглавници или легла, на които са монтиращи повдигащи механизми на кревата ни за сън.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.