Лекарят: Тези храни мощно пазят от рак на дебелото черво и на стомаха

https://zdravno.net/bolesti/lekaryat-tezi-hrani-moshtno-pazyat-ot-rak-na-debeloto-chervo-i-na-stomaha/132186 Zdravno.net
Лекарят: Тези храни мощно пазят от рак на дебелото черво и на стомаха

Ракът на дебелото черно и на стомаха са сред най-коварните заболявания

Те се диагностицират трудно  и то когато вече са в напреднал стадий. Но има храни, които ни пазят от рак на дебелото черво и на стомаха, обяснява д-р  Елена Смирнова. Онколожката съветва да се създаде баланс в чревната флора, за да се предотвратят двете коварни диагнози.

Лекарката препоръчва да започваме деня с чаша вода, която ни помага „нежно“ да масажираме червата. Не е необходимо да прибавяме лимон, защото на гладно цитрусът дразни лигавицата.

Вместо това може да добавим лъжичка мед, за по-добър вкус.

За първото хранене на деня е необходимо да има протеин. Добрият вариант е извара или варени яйца. За закуската може да изберете и бавните въглехидрати-зърнени храни и зеленчуци.

На обяд е необходимо да хапвате по-солидно, за да имате енергия. Това включва протеини под формата на месо и риба, супа с ниско съдържание на мазнини, както и салата от зеленчуци.

Месото е важна част от диетата, твърди лекарката. Идеални храни за закуска, между храненията, са печена ябълка, неподсладено кисело мляко, кефир със сушени плодове. Да се откажете от пастата, картофите, заменете ги с карфиол или зеленчукова яхния.Вода също трябва да се пие много , е съветът на лекарката.

Източник: Ретро

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.