Малко известни ползи от кокосовото масло! Една от тях е да пази от Алцхаймер

https://zdravno.net/bolesti/malko-izvestni-polzi-ot-kokosovoto-maslo-edna-ot-tyah-e-da-pazi-ot-alchaymer/136403 Zdravno.net
Малко известни ползи от кокосовото масло! Една от тях е да пази от Алцхаймер

Кокосовото масло носи много ползи на организма

То е едно от полезните мазнини за организма, пази от сърдечно съдови болести и намалява „лошия холестерол“. Действа благотворно и на щитовидната жлеза.

Според редица проучвания редовната консумация на кокосово масло ни пази от опасната болест Алцхаймер. За целта са ни необходими по три супени лъжици на ден.

Според друг експеримент жените, които консумирали редовно по две супени лъжици в продължение на дванадесет седмици от него, са отслабнали видимо, като са намалили теглото си.

Доказано е, че освен като предпазна мярка срещу болестите, кокосовото масло също така помага да се изградят нови хранителни навици, а  и потиска желанието ни за сладко.

За да има по-голям ефект, кокосовото масло трябва да е био. Кокосовото масло може да се съхранява и извън хладилник, а при 23-25 градуса е отпуснато и може да се консумира.

То се употребява от векове от жените от тропиците. Това масло хидратира и омекотява кожата на лицето, прави кожата бебешка и придава блясък на косата. Освен това кокосовото масло може да се използва и в кулинарията. Задушават се зеленчуци, но придава на ястието сладникав и  ароматен вкус, с който не всеки е свикнал.

Източник: Ретро, Crimesbg.com

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.