Миризмата на тялото издава болестта

https://zdravno.net/bolesti/mirizmata-na-tyaloto-izdava-bolestta/53755 Zdravno.net
Миризмата на тялото издава болестта

Следете внимателно миризмите, които излизат от тялото ви

Спецовете твърдят, че миризмите, които излъчват тялото ни определя болестите, от които страдаме.

Интензивността на излъчваните миризми определят и от какво заболяване страдате.Освен това дали миришем по-малко или повече зависи и от това как човек се грижи за хигиената на тялото си.

Болестите миришат по специфичен начин. Така например хората, които страдат от захарна болест, издават мирис на ацетон. Тези, които имат проблеми с храносмилателната система, издават специфичната миризма на развалени яйца.

 Тези, които имат заболяване на пикочния мехур пък миришат на амоняк, а при болести на мерния дроб миризмата, която издавате е на печени ябълки.

Експертите обясняват това явление. По думите им миризмата от тялото може да се обясни с наличие на някои определени микроорганизми, както и заради работата на жлезите, които се намират в кожата.

Но навлезе ли патогенната бактерия в тялото ни, тогава се нарушава бактериалния баланс.  Нарушава се и сборът от съединения, които са отговорни за нормалната миризма, която се излъчва от тялото ни. Разбира се, реагира и имунната система, което се отразява и на телесната миризма. Кожата също е отделителен орган, като дори поема част от функцията на бъбреците.Интересното в случая е, че ако живеете заедно с болен човек, вие също може да поемете от неговата миризма.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.