Мизофония? Какво означава това заболяване

https://zdravno.net/bolesti/mizofoniya-kakvo-oznachava-tova-zabolyavane/54520 Zdravno.net
Мизофония? Какво означава това  заболяване

Мизофонията засяга в по-голяма степен по-възрастните хора

Според британски експерти всеки пети възрастен човек страда от това състояние. Това означава нарушаване на звуковата чувствителност. При заболяването човек реагира негативно на ежедневните звуци.

Реакцията варира от силна раздразненост, до яростно отношение при това състояние. При това разстройство хората реагират дори при звуци, които се издава при дъвчене на храна, хъркане, драскане на нокти по повърхности, прозяване, дори пиене на течности.

Мизофонията не е само някаква неприятност. Тя причинява на страдащите съкращаване на сърдечния мускул, както и възникване на невроза, както и на паника, обясняват експертите.

Не е ясна причината, предизвикваща това състояние, но определено се задействат някакви механизми в мозъка.

Вероятността от развитие на това заболяване се засилва с напредване на възрастта.

Хора, страдащи от това заболяване снижават социалния си живот, както и контакта си с околните.

Освен това те се затварят, дистанцират, изпадат в депресия и понижават качеството си на живот.Звуците, които ги тормозят често ги карат да се изолират дори от най-близките и познатите си.

В резултат се появява отчужденост, дистанцираност, както и неприязън.При това заболяване често възникват проблеми със съня, чувствате умора,изтощеност, нежелания за всякаква дейност. Затова трябва да потърсите помощ от специалист.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.