Невролог посочи ранните признаци на деменция

https://zdravno.net/bolesti/nevrolog-posochi-rannite-priznaci-na-demenciya/112531 Zdravno.net
Невролог посочи ранните признаци на деменция

Лошата новина е, че ранните признаци на деменция се бъркат със стараенето

Все повече хора по света страдат от тази дегенеративна болест на мозъка. Докато преди болестта се е развивала при хора над 65 години, сега възрастовата граница пада доста и може да засегне пациенти над 30 или 40 годишна възраст.

Но според спецовете те признаците на остаряването се различават от деменцията.Според мнозина първите признаци са загубата на памет и дегенеративните симптоми на мозъка. Оказва се, че преди това се появяват затруднения с говоренето. Загубата на памет се откриват в по-късните етапи на деменцията.

Проблемите с говора го предшестват. При тази ситуация човек трудно намира думите, ни може правилно да построи изречението, не може да избере правилната дума дълго време.

Друг тревожен и то ранен признак е загуба на усещането за пространство.При тази ситуация болния не може да се ориентира дори по познати маршрути или трудно се ориентира в определени случаи.

При страдащите от тази болест не успяват да се справят дори с елементарни задачи от ежедневието. При това заболяване не може да се търпи високия шум, освен това болните усещат промени във вкуса и обонянието. При болните от деменция е характерно и внезапната промяна на настроението.

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.