Опасно ли е паренето в гърдите? За какво алармира

https://zdravno.net/bolesti/opasno-li-e-pareneto-v-gardite-za-kakvo-alarmira/139140 Zdravno.net
Опасно ли е паренето в гърдите? За какво алармира

Ако изпитваме болка в гърдите, първо мислим, че имаме проблеми със сърцето

Според лекарите това състояние може да алармира за сериозни заболявания. На първо място причината може да са проблеми със сърдечно-съдовата система, както и заболявания на сърцето.

Болката в гърдите или паренето може да се появи по време на тренировките или при стрес.Паренето може да продължи с болки в лявата ръка или лявата страна на долната челюст.

Подобни болки обикновено не траят дълго. Те спират, когато човек е в покой или спре с тренировките. Много е важно хора над 40 години да се изследват, щом болката продължава дълго време и не преминава.

Другите причини за болка в гръдната кост или парене са висок холестерол, киселини или стрес.

Високият холестерол предизвиква плаки по стените на кръвоносните съдове, което пречи на качествената доставка на кислорода до вътрешните органи.

При стрес също се получават спазми на кръвоносните съдове, което пречи на правилното изтичане на кръв  и кислород към тъканите на сърцето.

Усещането на парене зад гръдната кост може да се причини и от киселини. Те се появяват като реакция към определени храни. Ако киселините не се лекуват, може да се превърнат в патологични, като се засягат гърлото, зъбите, хранопровода, съветват лекарите.

Източник: Здраве.то, Crimesbg.com

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.