От тази полезна закуска трупаме излишни килограми

https://zdravno.net/bolesti/ot-tazi-polezna-zakuska-trupame-izlishni-kilogrami/119302 Zdravno.net
От тази полезна закуска трупаме излишни килограми

Закуската е много важна като първо хранене за деня

Но има закуска, от която се пълнее, твърдят диетолозите. Тя е полезна, но въпреки това трупаме излишни килограми.

Има доста закуски, за които се твърди, че са здравословни, но това не е така. Те предизвикват трупане на излишни килограми в тялото ни.

Но в действителност съдържат скрити мазнини, както и захари, които предизвикват натрупване на излишни килограми.Една такава закуска е кисело мляко с горски плодове, мюсли и мед, твърдят експертите.Много от закуските с кисело мляко и плодове, гарнирани с мюсли съдържат много захари и мед. Като по този начин захарта се натрупва много в тялото ни.

Това предизвиква скок в нивото на глюкозата. От своя страна това води до повишен апетит и консумиране на повече и ненужни въглехидрати. Но това изобщо не значи, че тези, които искат да отслабнат, да не консумират кисело мляко и мюсли. В тази връзка съветват на експертите е те да хапват неподсладено пълномаслено кисело мляко или бадемово кисело мляко.И освен това да се добавят семена от чиа, за по-голямо засищане, защото съдържат повече фибри.Защото мюслито съдържа повече захари. Много от тях имат в състава си и царевичен сироп, с високо съдържание на фруктоза, както е при всички добавени захари. Те може да навредят сериозно на здравето, предупреждават спецовете.

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.