По тези 3 признака разбирате, че имате диабет тип 2

https://zdravno.net/bolesti/po-tezi-3-priznaka-razbirate-che-imate-diabet-tip-2/52180 Zdravno.net
По тези 3 признака разбирате, че имате диабет тип 2

От диабет тип 2 страдат все повече хора по света

Все повече млади хора заболяват от тази болест. Ако не се хване навреме, болестта може да преминат в рецидиви. Затова внимателно трябва да откриваме симптомите навреме.

При тази болест се затруднява преминаването на глюкозата от кръвта към клетките, за да се задоволят енергийните им нужди. Това се случва заради произведения в панкреаса инсулин. Ако процесът се наруши, глюкозата се натрупва в кръвта и се появяват различни увреждания на органите.

Има някои признаци, по които може да се открие болестта още в началото.

Симптоми като жажда, често уриниране и сърбеж в областта на слабините могат да дават сигнал за заболяването. При съмнение за диабет тип 2 трябва да се направи спешно кръвен тест, предупреждават експертите.

Най-показателните признаци са жаждата, както и честото уриниране. Друг симптом е сърбежът около гениталиите. Причината е, че щом глюкозата в кръвта стига определен уровен, започва да се отделя с уринирането и дразни кожата около слабините. Това предизвиква и сърбежа.

При наличие на диабет тип 2 съществуват няколко начина на лечение. За да не се стигне до усложнения, трябва да се промени начина на живот. Включва изменение на хранителния режим, намаляване на излишното тегло, както и физическа активност. Ако е необходимо, да се предписват и  лекарства, помагащи лечението.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.