С тези 3 плода: Даваме мощен отпор на пролетната умора!

https://zdravno.net/bolesti/s-tezi-3-ploda-davame-moshten-otpor-na-proletnata-umora/133492 Zdravno.net
С тези 3 плода: Даваме мощен отпор на пролетната умора!

Пролетта е преходен сезон и влияе на организма ни

Чувстваме липса на енергия, изтощение, пролетна умора, липса на настроение. Затова, вместо да гълтаме добавки, има няколко плода, които са като витаминозна бомба.

Ябълката е прекрасен плод за цялата година и особено за пролетта.  Богати са на различни органични киселини, ценни минерали, полезни витамини, антиоксиданти, пектин и влакнини.

Ябълката действа благоприятно на хранителните разстройства и понижава холестерола в кръвта. При свързване на пектина с холестерола, той се изхвърля от тялото и това подобрява кръвното налягане.

Пектинът помага да се отстранява токсините, при атеросклероза, при сърдечни и мозъчни проблеми, гастрити, язви, стомашно-чревни проблеми и такива с черния дроб.

Действа също при наднормено тегло, затлъстяване, предпазва от диабет, от склонност към образуване на жлъчни камъни.

Ако не сте алергични към ягодите, ползите от тях са безкрайни.Богати са на фибри и витамин С, витамини от група В,минерали, фолиева киселина. Те пазят от оксидативен стрес и понижават риска от сърдечни болести. С този дъхав плод си набавяме калий, който понижава високото кръвно налягане  и пази от инфаркт.

Кайсиите са невероятно полезен плод. Те притежават набор от полезни витамини, минерали, антиоксиданти, съдържат течности, които хидратират тялото.

Спомагат за храносмилането, действат срещу подуване на стомаха  и на червата, предотвратяват образуването на газове.Витамин С в тях балансира кръвното налягане и холестерола.Облекчават артрита. Трите плода помагат при главоболие, умора, метаболитни проблеми, стомашно-чревни болести.

Източник: Жената.блиц.бг

 

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.