С този южен плод безотказно сваляте лошия холестерол

https://zdravno.net/bolesti/s-tozi-yuzhen-plod-bezotkazno-svalyate-loshiya-holesterol/127886 Zdravno.net
С този южен плод безотказно сваляте лошия холестерол

Има един южен плод, отглеждан в Южна Италия, който сваля лошия холестерол

Този плод се нарича бергамот. Той е известен в народната медицина, като помага срещу треска и лекува инфекции. Освен това  е плодът се приема като лекарство, което помага срещу безсъние.

Действа много добре също срещу стрес, напрежение, предпазва от възпаления като цистит, пикочните пътища,стимулира стомаха,черния дроб и далака.

Според изследванията плодът  и маслото от него притежават антиоксидантни и противовъзпалителни свойства. Освен това е категорично доказано, че понижава лошия холестерол.

Това може да се случи, ако бергамотът в различни форми се приема чрез устата.

Според изследванията намаляването на нивата на холестерола става само няколко седмици след като се приемат добавките.Ако се приемат във вид на хапчета на ден са необходими 150 милилитра, а като екстракт 1500 милиграма дневно.

Все пак бергамотът трябва да се приема внимателно, защото някои хора получават алергични реакции. Такива може да са обрив, сърбеж или затруднено дишане.

Особено трябва да се внимава, ако приемате някакви лекарства, затова трябва да сте много предпазливи.

Източник: Здраве.то

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.