Само за мъже! Много внимавайте с консумацията на тези храни

https://zdravno.net/bolesti/samo-za-mazhe-mnogo-vnimavayte-s-konsumaciyata-na-tezi-hrani/131098 Zdravno.net
Само за мъже! Много внимавайте с консумацията на тези храни

Има храни, към които мъжете трябва да посягат рядко или да ги избягват изобщо

Експертите съветват да се подхожда много внимателно към определена група храна. Една от тази група са храни със соя. Фитоекстрогените в соята помагат да се изработват естрогените.Този хормон помага да се оформя фигура от женски тип. Което пък може да доведе до нарушаване на баланса на половите хормони.

Соя се съдържа в колбасите, които мъжете с удоволствие консумират. Освен това мъжете трябва да хапват с особено внимание кокоше месо, особено от кокошки, отглеждани промишлено. Защото за отглеждането им се използват стимулатори и хормон на растежа.

Пристрастяването към бирата също влияе негативно на мъжкия организъм.Малцът и хмелът, които са основните съставки на пенливата напитка, също имат ефекта на фитоестрогените.

Те могат да нарушат метаболизма и да провокират затлъстяване от женски тип. А именно на ръцете, бедрата и гърдите.

Желателно е също така мъжете да се откажат от употребата на газирани напитки, както и от сладки изкушения. Ако се увличат по тях губят ценни микроелементи, като калций, магнезий и цинк.

Липсата им причинява проблеми с опорно-двигателния апарат, със сърцето, кръвоносните съдове, нервната система. Запържените или запечени кожички също вредят на мъжете, понеже може да причинят онкологични болести, предупреждават докторите.

Източник: Здраве.то

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.