Сензационно!Учени откриха формулата на вечната младост

https://zdravno.net/bolesti/senzacionnoucheni-otkriha-formulata-na-vechnata-mladost/121155 Zdravno.net
Сензационно!Учени откриха формулата на вечната младост

Вечната младост е тема, която ни е вълнувала през вековете

Метафизици, древни учени и всякакви експериментатори са се опитвали да открият формулата на вечната младост.

И сега учените са на път да я открият. За да изпълнят желанието на милиони по света да се докопат до вечната младост, на помощ ни идват кръглите червеи, известни още като нематоди.Тялото им е от прозрачна тъкан и имат само няколкостотин клетки.

Колкото и да е странно, тези прости създания умеят да спрат да остаряват и след дълго гладуване да удължават живота си и то в пъти.

Това проучване е дело на учени от Америка, които стигнали до този извод.Експертите установили следното.Когато спирали храната на нематодите, те не умирали, а продължавали да живеят.Клетките на червеите изпадали в невероятно състояние, все едно се изключвали от света наоколо. Дори спирали да стареят, но оставали живи.

В момента, когато създанията получили храна, веднага заработвали на пълни обороти.

За да открият тайната формула на вечната младост  и дългия им живот, експертите проучвали живота на кръглите червеи. Те вече правят опити да създадат медикаменти, които да наложат контрол над физиологичните процеси при хората, без да ги подлагат на принудително гладуване.

Досега учените са правели опити с маймуни, мишки, мухи и други животни и насекоми, за да достигнат до така желаната вечна младост.

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.