Шипков сироп ни пази от вируси и засилва имунната система (Рецептата)

https://zdravno.net/bolesti/shipkov-sirop-ni-pazi-ot-virusi-i-zasilva-imunnata-sistema-receptata/119004 Zdravno.net
Шипков сироп ни пази от вируси и засилва имунната система (Рецептата)

Сега е идеалното време да наберем лековитите шипки

Плодовете на това целебно растение ни предпазва от много заболявания, пази ни от настинки и грип през студените есенни и зимни дни.

Плодът на шипката не е претенциозен, но може да се използва по много начини.Шипката е много богата на ценния витамин С, както и на витамини от група В, също и на много полезни минерали, и вещества.

Най-лесният начин да използваме плодовете на шипката е като ги прибавим към чая си. Плодът е изключително богат на витамин С, като неговото съдържание дори е в повече от този в цитрусовите плодове.

Друг начин да се лекуваме превантивно е като използваме шипката под формата на сироп. Приготвя се по следния начин.

За количество от 250 милилитра от сиропа са необходими 200 г от шипките, 350 милиграма вода и сто грама захар.

Шипковите плодчета се измиват, изчистват се и се оставят да кипят във водата за пет минути.

След като вече са омекнали, те се намачкват с вилица като пюре и се оставят да къкрят на огъня още за около петнадесетина минути.

След което се прецеждат през цедка и се прибавя захарта, като се оставя на котлона за още пет минути.След като изстине, се слага в хладилника. Този сироп пази от всички вируси  и бацили, укрепва имунитета.

Източник: Ретро

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.