Синузит и обикновена настинка! Как да ги различим

https://zdravno.net/bolesti/sinuzit-i-obiknovena-nastinka-kak-da-gi-razlichim/116130 Zdravno.net
Синузит и обикновена настинка! Как да ги различим

Има разлика между синузита и обикновената настинка

Спецове обясняват как да ги различим. При обикновената настинка се получава хрема, като секретът, който изтича от носа, често е белезникав или с малко по-сгъстена консистенция.

При синузита положението е доста по-сериозно.Болки в зъбите и главата съпътстват синузитните болки.Освен това от носа изтича гъст  и зеленикав на цвят секрет, който често има неприятна миризма. Той обаче е доста опасен, предупреждават докторите.

При развитие на инфекция от синузит се получава оток на лигавицата. Той се появява вследствие на натрупване на течен екстракт в синусите, също така оток в областта на синузитните канали на носа. Секретът не само се натрупва в по-големи количества, но и на всичкото отгоре слоят се удебелява значително.

В добавка се получава бактериална инфекция, секретът се натрупва и се увеличава неговото количество в синусите на носа.

Има и още симптоми, по които може да се различи синузита от настинката. При първото болестно състояние окото се подува, зачервява и започва да боли.

Освен това болният може да изпита и треска.

При синусът ес възпалява лигавицата на синусите.Освен това често се възпаляват и горните дихателни пътища.Може да се получи болка и на горната челюст, където се намират съответните синуси.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.