Спецове алармират: Алергии ни мъчат до края на август!

https://zdravno.net/bolesti/specove-alarmirat-alergii-ni-machat-do-kraya-na-avgust/113983 Zdravno.net
Спецове алармират: Алергии ни мъчат до края на август!

Алергиите продължават да ни измъчват до края на месец август

За това предупреждават специалистите. По думите им най-честите причинители на алергии са полените, също така насекомите, плесените, мръсния въздух, а също и слънцето.

По думите на спецовете алергиите са имунно заболяване. Затова алергията е болест на имунната система, която реагира по неправилен начин на външните фактори от околната среда.

Заради тази изкривена реакция на организма се появяват антитела или по-скоро това са специфични белтъци.Една от тези алергии е сенната хрема. Заболяването започва с отделяне на полена от растенията през март  и април, като продължава до края на месец август.

През лятото на-много алергии предизвикват тревните полени. Типичните прояви на сенната хрема са кихане, кашляне, отделяне на секрет от очите, както и от носа. Понякога това може да премине в кашлица,сълзи от очите, както и повишаване на температурата.

Много е възможно това положение да предизвика и бронхиална астма, заради което трябва да потърсите специализирана помощ.

През лятото е възможно да се появи и уртикария, заради консумацията на рибни продукти.При това състояние се появяват обриви и сърбеж по кожата, които са доста неприятни и предизвикват дискомфорт.

 

 

 

 

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.