Студеното време нанася поразии на тялото!Как да се предпазим

https://zdravno.net/bolesti/studenoto-vreme-nanasya-porazii-na-tyalotokak-da-se-predpazim/125296 Zdravno.net
Студеното време нанася поразии на тялото!Как да се предпазим

Студено и неприятно време

Навън ни посреща сух студ, но какви поразии нанася той на нашето тяло и на целия ни организъм?

Студеното време атакува имунната система и тя може да се срине. Минусовите температури навън, също така,съдействат да се разпространяват вирусите. Защото хората по-дълго време прекарват в затворени помещения  и  това е предпоставка за това опасно действие.

През зимните месеци сърцето е един от органите, които също страдат от студа.Освен това, категорично е доказано от изследвания, че студеното време стеснява кръвоносните съдове.Това, от своя страна, повишава риска от сърдечен удар. Именно през зимата количеството на инфарктите се увеличава, предупреждават докторите.

Заледените тротоари повишават риска от падане и оттам от повече фрактури и увреждане на костната система.Студеният зимен въздух изсушава кожата на ръцете.В студените зимни месеци се повишава риска от хипотермия. При нея вътрешната температура на тялото пада много.

В тази връзка спецовете съветват да пазим на топло крайниците си.За тази цел е добре да носим шапка, шал, ръкавици, дебели чорапи и обувки. Да се облечем в топли дрехи и да избягваме влагата.

Ако дрехите и обувките се намокрят, тялото бързо губи топлина.Също така да пием достатъчно течности. Приемът на вода и топли супи хидратира тялото ни. Храната трябва да е топла и питателна. Освен това движението ни стопля.Отделете време за почивка, ако се чувствате изморени.

 

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.