СЗО: Атакува ни нова, непозната пандемия от пневмония!

https://zdravno.net/bolesti/szo-atakuva-ni-nova-nepoznata-pandemiya-ot-pnevmoniya/122179 Zdravno.net
СЗО: Атакува ни нова, непозната пандемия от пневмония!

На ръба на нова пандемия сме

И отново епицентърът  на новата болест е Китай. Затова световната здравна организация (СЗО) призова Китай да не крие,а да съобщи за мащабността на новата пандемия.

Епидемията представлява пневмония и се разпространява сред децата.Много държави обвиняват Пекин, че е скрил информация как е протекла пандемията в страната.

Болниците в страната продължават да са претоварени.Според няколко световни ежедневника големи педиатрични болници в Китай регистрират по 7000 приема на деца на ден.

Твърди се, че в най-голямата болница в провинция, близо до Пекин, било регистриран прием на 13 000 деца дневно.

Има съобщения за прикови приеми и в други големи болници в няколко китайски провинции. Приетите в болничните заведения пациенти били с висока температура и възпаление на белите дробове, но не кашляли, нямали и белодробна инфекция.

Светът бе предупреден за първи път за новата инфекциозна болест на 21 ноември тази година.Тогава системата за наблюдение на заболяванията съобщи за „недиагностицирана пневмония“, идваща от Китай.

Тази система бе първата, когато вдигна тревога за появата на Ковид-19 през 2019 година. Тя работи, за да открива непознати болести по света.

Източник: Телеграф

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.